Hőszigetelés

Egy jól szigetelt épület segít megőrizni a meleget télen, és hűvösen tartja a belső tereket a nyári hónapokban. Ez nemcsak a komfortérzetet növeli, de jelentős energiamegtakarítást is eredményezhet, ami kedvezően hat a költségekre és a környezetre is.

Teljes termikus burokban gondolkozunk, és minden felmerülő szigetelésre van műszaki javaslatunk. Hőszigetelési termékeink között megtalálhatók a legújabb technológiával készült szigetelőanyagok, melyek könnyen installálhatók, hosszú élettartamúak és rendkívül hatékonyak legyen szó homlokzat szigeteléséről (függőleges fal, alulról hűlő födém, lábazat), padlásfödém hőszigeteléséről, pinceszint feletti födém hőszigeteléséről vagy zárófödém (lapostető) utólagos hő- és vízszigeteléséről.

 

hőszigetelés

 
 

Korszerű és rendszerszintű megoldásokat kínálunk az épület teljes hőszigetelésével kapcsolatban. Küldetésünk, hogy olyan kényelmes, fenntartható és energiahatékony környezetet teremtsünk, amely nemcsak az Ön közüzemi költségeit csökkenti, hanem hozzájárul egy zöldebb bolygóhoz is. Ráadásul az épület értéke is növekszik.

 

Homlokzati szigetelés

A külső oldali hőszigetelés megvédi a falszerkezetet, amelyet nyáron hűvösen, télen pedig melegen tart. A hőszigetelésnek köszönhetően a fal éves hőingadozása jelentősen lecsökken, meghosszabbítva annak élettartamát.

Hőszigetelési elemek

Miért fontos a homlokzati hőszigetelés?

  • Azért, mert homlokzati hőszigetelés nélkül a fűtési energia mintegy 40%-a a külső falazaton keresztül elvész. Ma már mindenki tisztában van azzal, hogy az ingatlanok hőszigetelésére kiemelt gondot kell fordítani, s erre a körülöttünk zajló társadalmi és környezeti változások és folyamatok is egyértelműen rávilágítanak.
  • A hőszigetelő rendszerek kivitelezése egyszerre teszi értékesebbé és eladhatóbbá az ingatlanunkat, miközben a nyári hőségben óv a kint tomboló kánikulától, a téli időszakban pedig hatékonyan megőrzi otthonunkban a meleget
  • A hőszigeteléssel nemcsak komfortosabbá tesszük az épületet, hanem minden hónapban jelentős összegeket spórolhatunk is vele, télen értelemszerűen a fűtésszámla, míg nyáron a villanyszámla szempontjából. Ráadásul az energiával való takarékoskodás nem kizárólag a pénztárcánknak tesz jót, hanem ezzel hatékonyan hozzájárulunk környezetünk védelméhez is, ami mindennapjaink igencsak sürgető kérdése.
  • A nem megfelelően szigetelt falfelületek további problémákat jelenthetnek otthonunkban. A belső falfelületen a felmelegedni képtelen hőhidaknál (nyílászárók, födém, betonszerkezetek stb.) a hideg felszínen kicsapódó pára miatt penészesedés keletkezhet.
  • A falak hidegsége miatt az általános komfort érzetünk is csökken.
  • A növekvő energiaárak rákényszerítik a tulajdonosokat arra, hogy az energiahatékonysággal, a rezsiköltségek csökkentésével, a káros anyagok kibocsátásának mérséklésével foglalkozzanak. Ez utóbbit akkor tudjuk csökkenteni, ha korábbi komfortunkat, vagyis az élhető hőmérsékletet minél kevesebb tüzelőanyag elégetésével vagy kevesebb villamos áram felhasználásával tudjuk biztosítani.

A lábazati hőszigetelés javítja az épület hőszigetelési értékét, csökkenti a nedvességet és megakadályozza a hideg levegő beáramlását az épületbe. Nemcsak az épület energiahatékonyságát javítja, hanem a nedvességgel és penésszel kapcsolatos problémákat is csökkenti. A lábazat hőszigetelése más szigetelő rendszert igényel, mint a homlokzat többi része. Ez a terület a csapó esőnek sokkal jobban kitett rész, és fizikai igénybevétellel szemben is ellenállóbbnak kell lennie.

Miért jó választás?

energy_savings_leaf

Energiatakarékosság: A megfelelő homlokzati hőszigetelés jelentősen csökkenti a hőveszteséget, ami a fűtési és hűtési költségek csökkenéséhez vezet.

nest_multi_room

Hőhidak elleni védelem: A homlokzati hőszigetelés segít a hideghidak kialakulásának megelőzésében, amelyek penészhez és nedvességhez vezethetnek.

sell

Az épület értékének növelése: A jól szigetelt otthon nagyobb értéket képvisel, ingatlanpiaci értéke növekszik.

Fűtetlen pinceszint feletti födém alsó síkra épített hőszigetelése

Egy fűtetlen helyiség (pl. alagsor, pince, garázs, parkoló) mennyezeti hőszigetelése akkor kerül előtérbe, amikor felette egy fűtött helyiség vagy helyiségek, egyszóval fűtött szint található. Annak érdekében, hogy a fűtött szinten kellemes belső hőmérsékletet biztosíthassunk, elengedhetetlen a lenti, fűtetlen szint mennyezetének hőszigetelése.

Miért jó választás?

energy_savings_leaf

Energiatakarékosság: Ha a födém megfelelően hőszigetelt, akkor a kevesebb energiafelhasználás miatt csökken a fűtési költség.

chair

Komfort: A megfelelően méretezett hőszigetelés növeli a komfortérzetet a földszinten, mivel segít egyenletes hőmérsékletet fenntartani, és kevésbé érződik hidegnek a padló.

microbiology

Pára- és penészproblémák megelőzése: A hőszigetelés csökkenti annak a kockázatát, hogy a födémen páralecsapódás következzen be, ami penész kialakulásához vezethet, és negatív hatással lehet az épület szerkezetére és az egészségre.

Padlásfödém hőszigetelése

Az összes hőszigetelési munka közül a padlásfödém hőszigetelése a legkönnyebben kivitelezhető munkafolyamat. A hőszigetelés vastagsága méretezés alapján kerül meghatározásra - átlagosan elmondható, hogy a padlásfödém hőszigetelés 20-30 cm vastagságú is lehet. Nem árt tudni, hogy a megvásárolt állapotához képest az üveggyapot az évek során veszít vastagságából, mert tömörödik. Jó eredményt érhetünk el, ha két rétegben, kötésben tesszük le a lapokat, így sehol sem keletkezik rés.
 
Járható, vagy nem járható?

Mielőtt belevágunk, el kell döntenünk, hogy hosszú távon fogjuk-e használni a padlásteret akár úgy, hogy beépítjük (akár úgy, hogy tárolásra használjuk). Ha igen, akkor lépésálló anyagot kell használnunk, vagy lépésállóvá kell tennünk.

Miért jó választás?

energy_savings_leaf

Energiatakarékosság: A hőszigetelés hiánya a padlásfödémen nagy hőveszteséget okozhat, mivel a meleg levegő felfelé áramlik. Ezáltal jelentősen megnövelheti a fűtési költségeket.

chair

Komfortérzet: A megfelelően szigetelt padlásfödém segít megőrizni a hőmérsékletet az alsó szinteken, növelve ezzel az otthoni komfortérzetet.

sell

Az épület értékének növelése: Egy jól szigetelt otthon nagyobb értéket képvisel, amit a potenciális vevők is értékelni fognak.

 
 

hőszigetelés javítása

 
 

Fő szakterületünk a tetőtéri határoló szerkezetek hőszigetelésének javítása és optimalizálása. Épületének erre a kritikus szempontjára összpontosítva drasztikusan csökkenthetjük a hőveszteséget, növelhetjük az energiamegtakarítást és javíthatjuk a lakótérben az általános komfortérzetet.
 

 

Tetőtéri határoló szerkezetek hőszigetelésének javítása

A lakáscélra beépített tetőterekben a tetőszerkezetet és a határoló oldalfalakat is megfelelő hőszigeteléssel kell ellátni. Hőszigetelő anyagból számtalan típus létezik, alapvetően fontos a helyes rétegrend kialakítása.


A hőszigetelés elhelyezését alapjaiban befolyásolja, hogy meg akarjuk-e bontani a héjazatot, vagy belülről szeretnénk elvégezni a kivitelezést. Előbbi esetben a szarufák feletti, utóbbinál a szarufák alatti és közötti hőszigetelés a járható út. Akármelyik megoldást is választjuk, energetikailag méretezni kell a szerkezetet, valamint meg kell tervezni a páratechnikai rétegek beépítési helyét.

Miért jó választás?

energy_savings_leaf

Energiatakarékosság: A tetőn keresztül jelentős hőveszteség történik. A hőszigetelés javítása csökkenti ezt a veszteséget, ami optimalizálja a fűtési és hűtési költségeket.

sell

Az épület értékének növelése: Az otthon energiahatékonyságának javítása hozzájárul az ingatlan piaci értékének növeléséhez.

chair

Komfortérzet: A hőszigetelés javítása növeli az otthoni komfortérzetet, mivel télen és nyáron egyaránt segít a belső terek hőmérsékletének szabályozásában.


hő- és vízszigetelés

 
 

Korszerű utólagos hőszigetelési és vízszigetelési megoldásokat kínálunk födémek vagy lapos tetők esetében. Szakértelmünk biztosítja, hogy ingatlana energiahatékonysága, kényelme és tartóssága a lehető legnagyobb legyen. Azáltal, hogy a szerkezetek hőtechnikai javítására összpontosítunk, segítünk jelentősen csökkenteni fűtési és hűtési költségeit, megelőzni a vízkárokat, és javítani ingatlana általános élettartamát.

 

Zárófödém utólagos hő- és vízszigetelése (lapos tető)

Attól függően, hogy a hőszigetelés a vízszigeteléshez képest hol helyezkedik el, két alapvető megoldás létezik a lapos tetők rétegrendjének kialakítására. Az egyiket egyenes rétegrendnek nevezik, ahol a hőszigetelés a vízszigetelés alatt helyezkedik el, a másik pedig a fordított rétegrend: itt a hőszigetelés van felül. Az első esetben expandált polisztirolhabokat szokás alkalmazni. A tető funkciójától függ azonban, hogy a termékkínálatból melyik anyagot választjuk.

A lapostetők hő- és páratechnikai szigetelésének kérdései a tetőtér-beépítésekéhez hasonlóak. A szilárd szerkezet felett, a hőszigetelés alatt az áthatoló páramennyiséget párazáró fóliával meg kell csapolni, és el kell vezetni. A vízszigetelés felett elhelyezett hőszigetelés nagyon alacsony vízfelvételű építőanyag, melynek a tetejére vagy egy járható burkolatú rétegrend, vagy egy leterhelő réteg kerül. A fordított rétegrendben a vízszigetelés felett elhelyezett hőszigetelés általában XPS zártcellás hőszigetelés, míg egyenes rétegrend esetén a vízszigetelés alatti hőszigetelés lehet lépésálló polisztirol vagy szálas kőzetgyapot hőszigetelés.

Miért jó választás?

energy_savings_leaf

Energiatakarékosság: A megfelelő hőszigetelés csökkenti a hőveszteséget a tetőn keresztül, ami segít csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket.

water_damage

Vízszigetelés: A vízszigetelés megakadályozza a csapadék behatolását az épületbe, megelőzve ezzel az épület szerkezetének károsodását, a penész kialakulását és a belső terek károsodását.

in_home_mode

Hosszabb élettartam: A megfelelő hő- és vízszigetelés hozzájárul az épület szerkezetének hosszabb élettartamához, mivel megvédi az építőanyagokat az időjárási viszontagságoktól.

 
Dokumentumok feltöltése

A hozzáadás gomb megnyomásával tallózhat a háttértáron található fájlok között.

Hozzáadás

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Részletes információ a sütikről.