Épületenergetikai megoldások

MIÉRT VÁLASSZON ENERGIAHATÉKONYSÁGI MEGOLDÁSOKAT, BERENDEZÉSEKET? 

  Energiahatékonyság

  Csökkentik az energiaszámlát és csökkentik a környezeti terhelést, hozzájárulva a fenntarthatóbb életmódhoz.

  Költségmegtakarítás

  Hosszú távon jelentős pénzügyi megtakarítást eredményeznek az energiaszámlák csökkenése révén.

  Komfort

  Például a jobb szigetelés és a hatékonyabb fűtési rendszerek, javítják az épület komfortját, egyenletesebb hőmérsékletet biztosítva.

  Értéknövekedés

  Az energiahatékony ingatlanok vonzóbbak a vevők vagy bérlők számára, növelve az ingatlan értékét és javítva annak piaci versenyképességét.

ÉPÍTSE JÖVŐJÉT ZÖLDEBBEN!

Energiahatékonysági beruházástípusok

 • Szigetelés

  Egy jól szigetelt épület segít megőrizni a meleget télen, és hűvösen tartja a belső tereket a nyári hónapokban. Ez nemcsak a komfortérzetet növeli, de jelentős energiamegtakarítást is eredményezhet, ami kedvezően hat a költségekre és a környezetre is. Bővebben >>>

 • Nyílászáró csere

  A régi, huzatos ablakok és ajtók télen az épület hőveszteségének akár 25%-át is okozhatják, nyáron pedig hasonló mennyiségű hőnyereséget, ami egekbe szökő számlákhoz vezethet. Ha ezeket a nyílászárókat energiatakarékos megoldásainkra cseréli, drasztikusan csökkentheti az energiaköltségeket. Bővebben >>>

 • Klíma és hőszivattyú

  A hőszivattyús rendszereknek fő előnye az alacsony üzemeltetési költség, de figyelembe kell venni több tényezőt is a választás előtt. Alapvetően új építésű ingatlanokban javasolt hőszivattyút telepíteni, ugyanakkor előfordulhat olyan eset is, amikor gázkazánról hőszivattyúra éri meg váltani. Bővebben >>>

 


Homlokzati szigetelés

account_balance_wallet

Az utólagos homlokzati hőszigeteléskorszerűsítés elvégzésével ~25% energiamegtakarítás érhető el.

A külső oldali hőszigetelés megvédi a falszerkezetet, amelyet nyáron hűvösen, télen pedig melegen tart. A hőszigetelésnek köszönhetően a fal éves hőingadozása jelentősen lecsökken, meghosszabbítva annak élettartamát.

Termék képe

Homlokzati hőszigetelés nélkül a fűtési energia mintegy 40%-a a külső falazaton keresztül elvész. Ma már mindenki tisztában van azzal, hogy az ingatlanok hőszigetelésére kiemelt gondot kell fordítani, s erre a körülöttünk zajló társadalmi és környezeti változások és folyamatok is egyértelműen rávilágítanak.

A hőszigetelő rendszerek kivitelezése egyszerre teszi értékesebbé és eladhatóbbá az ingatlanunkat, miközben a nyári hőségben óv a kint tomboló kánikulától, a téli időszakban pedig hatékonyan megőrzi a meleget

Miért fontos a homlokzati hőszigetelés?

 • A hőszigeteléssel nemcsak komfortosabbá tesszük az épületet, hanem minden hónapban jelentős összegeket spórolhatunk is vele, télen értelemszerűen a fűtésszámla, míg nyáron a villanyszámla szempontjából. Ráadásul az energiával való takarékoskodás nem kizárólag a pénztárcánknak tesz jót, hanem ezzel hatékonyan hozzájárulunk környezetünk védelméhez is, ami mindennapjaink igencsak sürgető kérdése.
 • A nem megfelelően szigetelt falfelületek további problémákat jelenthetnek. A belső falfelületen a felmelegedni képtelen hőhidaknál (nyílászárók, födém, betonszerkezetek stb.) a hideg felszínen kicsapódó pára miatt penészesedés keletkezhet.
 • A falak hidegsége miatt az általános komfort érzetünk is csökken.
 • A költségek csökkentése és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség miatt egyre több tulajdonos válik érdekeltté az energiahatékonyság növelésére irányuló befektetésekben. A költségcsökkentés akkor jöhet létre, ha korábbi komfortunkat, vagyis az élhető hőmérsékletet minél kevesebb tüzelőanyag elégetésével vagy kevesebb villamos áram felhasználásával tudjuk biztosítani.

A lábazati hőszigetelés javítja az épület hőszigetelési értékét, csökkenti a nedvességet és megakadályozza a hideg levegő beáramlását az épületbe. Nemcsak az épület energiahatékonyságát javítja, hanem a nedvességgel és penésszel kapcsolatos problémákat is csökkenti. A lábazat hőszigetelése más szigetelő rendszert igényel, mint a homlokzat többi része. Ez a terület a csapó esőnek sokkal jobban kitett rész, és fizikai igénybevétellel szemben is ellenállóbbnak kell lennie.

Termék képe

Miért jó választás?

energy_savings_leaf

Energiatakarékosság: A megfelelő homlokzati hőszigetelés jelentősen csökkenti a hőveszteséget, ami a fűtési és hűtési költségek csökkenéséhez vezet.

nest_multi_room

Hőhidak elleni védelem: A homlokzati hőszigetelés segít a hideghidak kialakulásának megelőzésében, amelyek penészhez és nedvességhez vezethetnek.

sell

Az épület értékének növelése: A jól szigetelt épület nagyobb értéket képvisel, ingatlanpiaci értéke növekszik.

Tető- és födém szigetelés

account_balance_wallet

Az utólagos padlásfödém- vagy tetőszigetelés korszerűsítés elvégzésével ~20% energiamegtakarítás érhető el.

A tetőszigetelés fő funkciója az, hogy minimalizálja a termikus hőveszteséget az épület tetején keresztül, ezáltal gátolva a meleg levegő nem kívánt távozását. A tető hőszigetelése hozzájárul a padlástér hőmérsékletének csillapításához, így csökkentve a padlásfödémen keresztül a hőveszteséget.

Termék képe

A tetőszigetelés fő funkciója az, hogy minimalizálja a termikus hőveszteséget az épület tetején keresztül, ezáltal gátolva a meleg levegő nem kívánt távozását.

A tető hőszigetelése hozzájárul a padlástér hőmérsékletének csillapításához, így csökkentve a padlásfödémen keresztül a hőveszteséget. Abban az esetben, ha a padlástér nem fűtött, a hőszigetelés kialakítását kedvezőbb költségekkel tudjuk elvégezni a padlásfödémen.

A megfelelően kivitelezett tetőszigetelés javítja az épület hőszigetelési tulajdonságait, csökkenti az energiafogyasztást, és optimalizálja a belső hőmérséklet-szabályozást, megakadályozva a meleg levegő szökését a tetőkonstrukció gyenge pontjain keresztül. A homlokzatszigeteléssel kombinálva jön létre az erős termikus burok, ami elősegíti a fűtési és hűtési energia-felhasználás csökkentését.

A tető- és födém szigetelésének előnyei:

savings

Energia-megtakarítás: A tetőszigetelés javítja az épület hőszigetelését, melynek következtében csökken a fűtési költség télen és a hűtési költség nyáron.

microbiology

Páralecsapódás megelőzése: A hőszigetelés csökkenti a páralecsapódást veszélyét és a nedvesség okozta károkat, mint például a penész képződését a belső levegő hőmérsékletének megtartása mellett.

update

Hosszú távú tartósság: A tetőszigetelés hozzájárul az épület szerkezetének védelméhez, növeli annak élettartamát.

 


Nyílászáró csere

account_balance_wallet

A nyílászáró háromrétegű nyílászáróra cseréjével ~10% energiamegtakarítás érhető el.

A régi, huzatos ablakok és ajtók télen az épület hőveszteségének akár 25%-át is okozhatják, nyáron pedig hasonló mennyiségű hőnyereséget, ami egekbe szökő számlákhoz vezethet. Ha ezeket a nyílászárókat energiatakarékos megoldásainkra cseréli, drasztikusan csökkentheti az energiaköltségeket.

Termék képe

Kérjen RAL-beépítést! A hagyományos ablakbeépítés esetén a műanyag ablak és a falazat közötti rést kitöltő PUR-hab hamar elveszítheti az eredeti hőszigetelő képességét, főként akkor, ha folyamatosan nedvesség éri a PUR-hab vágott felületeit.

Egy innovatív eljárással – a németországi RAL szabvánnyal – megőrizhető a PUR-hab és így a nyílászáró szigetelő képessége. A RAL ablakbeépítési rendszer ajánlott minden műanyag ablak cseréje esetén, akár olcsó, középkategóriás, akár csúcskategóriás műanyag ablakról legyen szó. A RAL-beépítésnek semmi köze a passzív épületekhez, mert egész egyszerűen ablakbeépítési alapkövetelmény a párazárás.

A nyílászárócsere előnyei:

sell

Értéknövelés: Növeli ingatlana értékét, mivel a potenciális vásárlók vagy bérlők értékelni fogják a jobb energiahatékonyságot, biztonságot és a nyílászárók esztétikus megjelenését.

nights_stay

Zajcsökkentés: A korszerű nyílászárók jobb hangszigeteléssel rendelkeznek, ami segít csökkenteni a külső forrásokból származó zajszennyezést. Ezáltal békésebbé és csendesebbé teheti lakó- vagy munkakörnyezetét.

security

Fokozott biztonság: A modern ablakok és ajtók fejlett zárrendszerekkel és tartósabb anyagokkal rendelkeznek, ami növeli ingatlana biztonságát. Ez segíthet megelőzni a betöréseket, és nyugalmat adhat Önnek.

energy_program_saving

Energiahatékonyság: A kiváló szigeteléssel és tömítéssel tervezett nyílászáró télen csökkenti a hőveszteséget, nyáron pedig a hőnyereséget. Ez alacsonyabb számlákat, kisebb energiafogyasztást és szénlábnyomot eredményez.

 


Hőszivattyús rendszerek

account_balance_wallet

Hőtermelő berendezés korszerű hőszivattyús fűtésre való cseréjével ~30% energiamegtakarítás érhető el.

Alapvetően új építésű ingatlanokban javasolt hőszivattyút telepíteni, ugyanakkor előfordulhat olyan eset is, amikor gázkazánról hőszivattyúra éri meg váltani. Ez esetben fel kell mérni, hogy a meglévő fűtési rendszerünk milyen, és van-e szükség változtatásra, hiszen a radiátoroknál melegebb víz cirkulál, mint a padló- vagy felületfűtésnél. Mivel a hőszivattyút inkább utóbbi megoldásokhoz találták ki, ezért a hagyományos radiátorok esetén egy igazán hideg télen a hőszivattyúnak gondot jelenthet a meleg víz felfűtése. 

Termék képe

Különböző típusú hőszivattyúk léteznek. Az egyik – a legköltségkímélőbb, legegyszerűbb megoldás – a levegő-víz típus (más néven levegő hőszivattyú), amely a levegőből nyeri az energiát, és vizet használ a hő közvetítésére.

A talajvíz természetes energiáját hasznosító megoldás esetén víz-víz típusról (más néven talajvízzel működő hőszivattyúról) beszélhetünk, amely a talajvízből nyeri ki a hőenergiát, majd lehűtve visszajuttatja azt a talajba.

Vannak talaj-víz hőszivattyúk is (geotermikus hőszivattyúk), amelyek a talajból nyerik ki a hőenergiát. Utóbbi két típus jóval költségesebb beruházást igényel, és bizonyos esetekben engedélyköteles is lehet.

A hőszivattyú előnyei:

savings

Gazdaságos fűtés: A hőszivattyúk a legjobb energiahatékonyságot biztosítják régi vagy új építésű ingatlana számára. Akár 70%-os fűtésköltség- megtakarítást érhet el, ezzel jelentősen csökkenteni tudja rezsiköltéségét.

fast_forward

Gyors megtérülés: Meglévő fűtési rendszer átalakítása során a jelenlegi rezsiárakkal számolva 2-4 év megtérüléssel számolhatunk, míg új ingatlan építése esetén - használattól függően - mindössze 2-3 év a várható megtérülési idő. Akár önállóan, akár más fűtési rendszerekkel együtt is alkalmazható, nem feltétlenül szükséges a már meglévő hőtermelő berendezést vagy hőleadó rendszert lecserélni.

local_fire_department

Melegvíz-előállítás: A hőszivattyús rendszer nemcsak fűtésre, hanem meleg víz ellőállítására is használható, típustól függően akár fürdéshez, kézmosáshoz, mosogatáshoz felmelegített víz tárolására is alkalmas lehet. Használatával akár 70%-kal is csökkentheti a meleg víz előállításához szükséges energia felhasználását a villanybojleres vagy gázbojleres megoldáshoz képest.

heat_pump

Hűtésre is: A meleg időszakokban a hőszivattyúk képesek megfordítani a folyamatot, és úgy viselkednek, mint egy légkondicionáló egység. A levegő-víz hőszivattyúk nyáron kényelmesen átkapcsolhatók hűtési üzemmódba. A hűtéshez természetesen megfelelő hőleadó egységek is szükségesek (pl. radiátoros fűtés esetén nem működik a hűtési funkció).

 


Hűtő-fűtő klíma

Klímaberendezés választásánál fontos szempont, hogy milyen célra használjuk majd az eszközt. Használhatjuk egyetlen fűtőeszközként, kiegészítő fűtésként vagy akár csak temperáló fűtésre is, de ezekhez más-más klímatípus a legmegfelelőbb.

Termék képe

A klíma tulajdonképpen egy levegő-levegő hőszivattyú, amely a környezetből származó hőenergiát képes felhasználni fűtésre. 1 kW áramból akár 4-5-szörös mennyiségű hőenergiát képes előállítani a hagyományos, elektromos fűtési megoldásokhoz képest.

Ráadásul ez megújuló energia, hiszen az energiát a levegőből nyeri. Az elektromos áram nem a hő előállításához, hanem a rendszer működtetéséhez szükséges. Az inverteres klímák nem egyszerűen be- és kikapcsolnak, hanem egy bizonyos működési tartományban dolgoznak. A kompresszor működése fokozott, mindig igazodik a beállított hőfokhoz és a szoba hőmérsékletéhez. Minél közelebb kerül a beállított hőmérséklethez, annál jobban visszaveszi a teljesítményét, ezzel pedig rengeteg energiát megspórol.

A klíma előnyei:

fireplace

Földgázhasználat csökkentése: Szeretné alternatív megoldásokkal csökkenteni, vagy lenullázni a gázszámláját? Váltsa ki gázfűtését klímával!

account_balance_wallet


Költségkímélő, takarékos: Klímával akár ötödére csökkentheti energiaigényét, a fűtési időszakban a lakossági ügyfelek a számukra elérhető H-tarifával pedig további megtakarítást érhetnek el!

compost


Környezetbarát, nulla rezsi: Fontos Önnek a környezete és az akár nulla rezsiköltség elérése? Ha a klímafűtést megújuló napelem által termelt energiával párosítja, akár le is nullázhatja energiafogyasztását.

health_and_safety


Egészségtudatos megoldás: Ha klímával fűt, nincs többé pára, penész és poros radiátor.
 

Szervező partnerek

Kivitelezők

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Részletes információ a sütikről.