Külső nyílászáró megoldások

MIÉRT ÉRI MEG A NYÍLÁSZÁRÓCSERE?

A régi, huzatos ablakok és ajtók télen a lakás hőveszteségének akár 25%-át is okozhatják, nyáron pedig hasonló mennyiségű hőnyereséget, ami egekbe szökő számlákhoz vezethet. Ha ezeket a nyílászárókat energiatakarékos megoldásainkra cseréli, drasztikusan csökkentheti az energiaköltségeket. Korszerű, stílusos nyílászáróinkkal takarítson meg jelentős energiát otthona fűtésén, hűtésén, és egyúttal tegye szebbé háza, lakása külsejét is!

Válassza a nyílászárócsere mellé hőszigetelési és fűtéskorszerűsítési ajánlatainkat, és varázsoljon házából, lakásából komfortos és energiatakarékos otthont, növelve ezzel ingatlana értékét is egyben.

  Értéknövelés

  Növeli ingatlana értékét, mivel a potenciális vásárlók vagy bérlők értékelni fogják a jobb energiahatékonyságot, biztonságot és a nyílászárók esztétikus megjelenését.

  Zajcsökkentés

  A korszerű nyílászárók jobb hangszigeteléssel rendelkeznek, ami segít csökkenteni a külső forrásokból származó zajszennyezést. Ezáltal békésebbé és csendesebbé teheti lakó- vagy munkakörnyezetét.

  Fokozott biztonság

  A modern ablakok és ajtók fejlett zárrendszerekkel és tartósabb anyagokkal rendelkeznek, ami növeli otthona vagy üzlete biztonságát. Ez segíthet megelőzni a betöréseket, és nyugalmat adhat Önnek.

  Energiahatékonyság

  Nyílászáróinkat kiváló szigeteléssel és tömítéssel tervezték, ami télen csökkenti a hőveszteséget, nyáron pedig a hőnyereséget. Ez alacsonyabb számlákat, kisebb energiafogyasztást és szénlábnyomot eredményez.

Miért válassza az MVM Home-ot?

 • Kiváló hő- és hangszigetelés 


  5-7 légkamrás, 3 rétegű ablakainkkal kiemelkedő energiahatékonyságot és zajcsökkentést biztosítunk.

 • Szakszerű, gondos felmérés


  Tervei megvalósításához szakszerű felmérést, megbízható támogatást nyújtunk, és nem kell hónapokat várnia új nyílászárók beszerelésére. 

 • Profi szakemberek


  A professzionális kivitelezés mellett helyreállítjuk a falsérüléseket, vállaljuk az értintett terület festését, valamint szükség esetén az ablakpárkányok cseréjét.

 • Minőségi gyártás, modern dizájn 


  Azon kívül, hogy a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva komfortosabb, takarékosabb szintre emeljük otthonát, még stílusossá is tesszük modern, elegáns nyílászáróinkkal.

Kérjen RAL-beépítést!

A hagyományos ablakbeépítés esetén a műanyag ablak és a falazat közötti rést kitöltő PUR-hab hamar elveszítheti az eredeti hőszigetelő képességét, főként akkor, ha folyamatosan nedvesség éri a PUR-hab vágott felületeit.

Egy innovatív eljárással – a németországi RAL szabvánnyal – megőrizhető a PUR-hab és így a nyílászáró szigetelő képessége.

A RAL ablakbeépítési rendszer ajánlott minden műanyag ablak cseréje esetén, akár olcsó, középkategóriás, akár csúcskategóriás műanyag ablakról legyen szó. A RAL-beépítésnek semmi köze a passzív házakhoz, mert egész egyszerűen ablakbeépítési alapkövetelmény a párazárás.

tips_and_updates

Mélyedjen el a nyílászárók világában! Tudjon meg többet >>> 

Szolgáltatásaink

task_alt

Tanácsadás és helyszíni felmérés
Legyen szó telefonos, e-mailes vagy személyes kapcsolatfelvételről, mi minden esetben időt szánunk Önre, és felmérjük, hogy milyen típusú és méretű ajtó-, ablakcsere-megoldás a legalkalmasabb céljainak megvalósítására. Küldetésünk, hogy ügyfeleink részére a határidők betartásával a legoptimálisabb nyílászárócsere-kivitelezési megoldást kínáljuk.

task_alt

Megrendelés, gyártás
Egyedi igényeinek figyelembevételével, szakembereink precíz felmérését és ajánlatkérésünk elfogadását követően elindítjuk a megrendelt nyílászárók gyártását. A gyártás elkészültének várható időpontjáról tájékoztatjuk Önt.

task_alt

Bontás és kivitelezés
Az új nyílászárók beépítését, kivitelezését általában a régi ajtók és ablakok eltávolításával kezdjük. Ebben a szakaszban a helyiségben található bútorokat, padlót letakarjuk, majd eltávolítjuk a korábbi szerkezet elemeit és a bontás során képződő törmelékeket. Ezt követően az új nyílászárókat gondosan beépítjük. 

task_alt

Utolsó simítások, átadás
A kivitelezés időigénye a nyílászárók mennyiségétől függ, egy teljes családi ház teljes külső nyílászárócseréje általában 1-2 napot vesz igénybe, egy ajtó vagy ablak cseréje pár órát. A nyílászárókat beállítjuk, finomhangoljuk, majd kulcsrakészen átadjuk. Ezt követően évtizedeken keresztül élvezheti munkánk eredményét.

Termékeink

HEVESTHERM GREEN 76 ablak

Ablak GREEN 76

Green 76 termékek ideálisak ár-érték arány szempontjából. Kifejezetten panellakások és alacsonyabb költségvetésből épült családi házak tulajdonosainak ajánljuk.

Hevestherm Green 76 plus ablak

Ablak GREEN 76+

A Green 76 Plus szögletes szárnykialakítással és minőségi alumíniumborítással rendelkezik. Az ablakokra jellemző hőszigetelő képesség egyedülálló ebben a kategóriában.

Hevestherm Green 76 plus bejárati ajtó

Bejárati ajtó GREEN 76

A Green 76 Plus mindezeken felül szögletes szárnykialakítással és minőségi alumíniumborítással is rendelkezik. Egyedülálló hőszigetelő képesség ebben a kategóriában.

Hevestherm Green 76 plus bejárati ajtó

Bejárati ajtó GREEN 76+

A Green 76 Plus porszórt alumíniumborítása a legszélsőségesebb időjárásnak is ellenáll. Bármely egyedi igénynek teret adó széles választékban, illetve minden RAL színskálában rendelhető.

Hevestherm Green 76 erkélyajtó

Erkélyajtó GREEN 76

A Green 76 a modern vonalak, szemet gyönyörködtető design és a legkorszerűbb műszaki tartalom jellemzi a kiváló hang, illetve hőszigetelő tulajdonságok mellett.

Hevestherm Green 76 plus erkélyajtó

Erkélyajtó GREEN 76+

A Green 76 a modern vonalak, szemet gyönyörködtető design és a legkorszerűbb műszaki tartalom jellemzi a kiváló hang, illetve hőszigetelő tulajdonságok mellett.

A megvalósítás lépései

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel

Helyszíni felmérés

Helyszíni felmérés

Ajánlatadás

Ajánlatadás

Megrendelés

Megrendelés

Gyártás

Gyártás

Kivitelezés, átadás

Kivitelezés, átadás

Gyakori kérdések

  add remove

  Mi az a légkamra, és hány légkamrás ablakot érdemes venni?

  A nyílászáró légkamráinak száma a keretszerkezetben lévő tér különböző légrétegeinek száma, amelyek fizikailag el vannak választva egymástól (zárt légrétegek). Ez az érték háromkamrástól hétkamrásig változhat. Minél magasabb légkamraszámú egy szerkezet, annál jobban hő- és hangszigetel az ablak, illetve annál jobb a statikája.

  add remove

  Mi az az U-érték?

  Ez a hőátbocsátási tényező. Ez az érték mutatja meg, hogy 1 m2 felületen egységnyi idő alatt 1 K különbség esetén hány W energia távozik. Ebből az következik, hogy az érték minél kisebb, annál jobb nekünk.

  Ablakok esetén megkülönböztetünk:

  • Ug-értéket: Ez az üvegezés értékét mutatja.
  • Uf-értéket: Ez mutatja a profil (keret) értékét.
  • Uw-értéket: A teljes ablakra vonatkozik.
  • Uw.eff értéket: Ez a teljes ablak értéke a beépítés után. 
  add remove

  Mit jelent az ütközőtömítéses és a középtömítéses PVC-rendszer?

  Az ütközőtömítés esetén a tokra a szárny 2 db gumiszigeteléssel zár rá (jelölése AD), a középtömítéses rendszerek esetében (jelölése MD) a széltömítéses záródáson kívül +1 középső, körbefutó záródó gumiszigetelés is bekerül. Ebben az esetben fokozottabb hő-, hang- és légzárást érhetünk el. Fontos szempont, amelyre figyelnünk kell, hogy a középtömítés esetében egy középre helyezett trükkös gumicsík nem ugyanazt az értéket hozza, mint egy valós középső záródás.

  add remove

  Mit jelent a RAL szalagos beépítés?

  A nyílászáró belső oldalára a párazáró szalag kerül, amely meggátolja, hogy a PUR-habhoz jusson a lakótér levegőjének nedvessége. A külső oldalra a páraáteresztő szalagot ragasztjuk fel, amely a külső oldali párát visszatartja, ellenben kifelé szellőzést biztosít a habnak. 

  Hagyományos ablakbeépítés esetén az ablakok és a falazat közötti rést PUR-habbal töltik ki. Ez az anyag nem légzáró, így az ablakok körüli réseken keresztül lég- és páravándorlás alakul ki. A légcsere már önmagában energiaveszteséget jelent, azonban a fő problémát az jelenti, hogy a lakótérben keletkező pára a hidegebb területeken (ilyen pl. ablakok környezete) az ún. harmatpontot elérve lecsapódik. A hézagkitöltésre használt szigetelőanyag nedvességre érzékeny, így ennek hatására hamar elveszíti hőszigetelő képességét. 

  A RAL-rendszerű beépítés ennek megfelelően két ponton javít. Tömítőszalag segítségével megakadályozza a légmozgást (légtömörséget biztosít), illetve megakadályozza a pára bejutását (és ezáltal lecsapódását) a szerkezetbe. Ezzel biztosítva hosszú élettartamot mind a szerkezetnek, mind a beépítési hézagba befújt hőszigetelő anyagnak. A RAL-beépítés lényege, hogy a beépítés során felhasznált PUR-habot megóvjuk a külső és belső oldali szalagok alkalmazásával. A PUR-hab fokozottan hőszigetel, de a nedvesség és az UV-sugárzás hatására elveszti a hőszigetelő képességét.

  add remove

  Mit jelent a meleg peremes üvegezés?

  Az üveg hőszigetelés szempontjából leggyengébb pontja a távtartó, amely jó hővezetése miatt hőhidat képez, és páralecsapódáshoz vezethet. A hőhídeffektus minimalizálása érdekében az alumínium anyagú távtartók használata egyre jobban csökken. A „meleg perem” távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás és az Uw-érték csökkentésére. Számos „meleg perem” távtartó rendszer létezik, amelyek bizonyos fokig gyengítik a fém-üveg érintkezés mentén kialakult hőhidat, azaz csökkentik a páralecsapódás veszélyét. Ezzel javítják a lakóhigiéniát, aminek eredménye egy egészséges belső klíma. Az ablakok és homlokzatok számított hőátadási tényezője (Uw) egyértelműen igazolja, hogy a műanyag távtartó kedvezőbb mutatókkal, értékekkel rendelkezik, mint az alumínium.

Felmerültek még kérdései?

Nem talált választ kérdésére weboldalunkon, vagy elakadt a tervezésben, és szeretne szakértői segítséget kérni? Kérjük, töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot, és választ ad kérdésére.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Részletes információ a sütikről.